Beleggen in goud, fysiek goud en op de goudmarkt

Goud is een populair beleggingsobject. Het biedt bepaalde zekerheden en winst en is daarom zeker een belegging om te overwegen. Lees hier meer over beleggen in goud.
Ooit werden de vermogens van landen, banken en personen bepaald door de hoeveelheid goud die men in voorraad had. Gouden munten waren de betaalmiddelen waarmee mensen onderling konden betalen. Landen en banken hadden goudvoorraden die borg stonden voor hun vermogen. Inmiddels is dit allemaal door de tijd achterhaald. Maar ook vandaag de dag kunt u uw vermogen omzetten in goud en biedt goud zekerheden en ook beleggingskansen die je als belegger zeker moet overwegen. Hoe kan u nu juist goud kopen?
 
Fysiek goud
De goudprijs stijgt nog altijd en dat betekent dat uw fysiek goud met elke stijging meer waard wordt. Nu kunt u denken bij fysiek goud aan juwelen die u in uw bezit heeft, maar het is ook mogelijk en ook beter om als belegging gouden munten en goudstaven aan te schaffen. Fysiek goud moet u om begrijpelijke redenen natuurlijk wel een plaats geven zoals in een kluis bij u thuis of bij de bank.
 
Om gouden munten en goudstaven aan te schaffen kunt u doorgaans terecht bij de grote banken in Engeland, Liechtenstein en Zwitserland. U kunt dan gouden munten aanschaffen zoals Krugerrands of beleggingsmunten die behalve hun waarde aan goud ook een verzamelaarswaarde hebben die kan groeien over tijd omdat ze zeldzaam zijn.
 
De goudmarkt
Op de beurs kunt u ook beleggen in goud. Op diverse beurzen wordt goud verhandeld in de vorm van effecten die gedekt worden door fysiek bestaand goud. U kunt zowel in futures als ook in opties en warrants beleggen.
 
Een van de duidelijke voordelen van beleggen in goud is natuurlijk de zekerheden die het biedt. Na de diverse drama’s met omvallende banken mag voor iedereen duidelijk zijn dat vermogen in goud een stuk veiliger is dan het parkeren van abstract vermogen op een spaarrekening.

Lees meer over Beleggen.