Snel aan veel geld komen? Verzilver je lijfrente polis!

Wanneer je relatief snel enkele duizenden euro’s bij elkaar wilt regelen kunt u gebruik maken van dat potje waar u elke maand in spaart zonder dat u het wist! Uw spaarpolis!
Heeft u een lijfrente polis afgesloten of spaart u via uw werkgever elke maand een extra bedrag dat u wegzet voor later? Dan zit u als het ware op duizenden euro’s, misschien wel zonder dat u het zich realiseert!
 
In een scenario waar u moeilijk rond kunt komen en veel openstaande rekeningen heeft die u het water spreekwoordelijk tot uw nek doet stijgen is het zeker de moeite waard om eens door de papieren te neuzen op zoek naar zaken als automatische spaarprogramma’s waar u aan meedoet, lijfrente polissen en oude dag verzekeringen.
Wanneer u namelijk trouw elke maand hieraan meedoet dan bent u dus onbewust aan het sparen. En maar weinig mensen realiseren zich dat u deze polissen en spaarprogramma’s ook voortijdig kunt beeindigen. Hierdoor komt het door u opgespaarde bedrag in een keer vrij en misschien is dat wel genoeg om u in een keer uit de schulden te helpen.
 
Wanneer u spaart voor uw oude dag en uw polis voortijdig laat uitkeren dan heeft u natuurlijk wel minder op uw oude dag. Ook is het zo dat in sommige gevallen u belasting moet betalen over het uit te keren bedrag. Evengoed zijn spaarpolissen vaak goed voor enkele duizenden euro’s en wanneer het water u aan de lippen staat kan het verzilveren van uw spaarpolis een slimme zet zijn.

Lees meer over Geld Lenen, Sparen.