Spaarloon gebruiken voor openstaande rekeningen

Op 15 september komt het spaarloon vrij. Heeft u een spaarloonregeling dan kunt u dit geld gebruiken om achterstallige rekeningen te betalen.
Het zijn voor veel mensen moeilijke tijden. In veel gezinnen blijven elke maand rekeningen onbetaald liggen die pas betaald worden wanneer er een extraatje binnenkomt zoals de kinderbijslag, een belastingteruggaaf of een andere meevaller.
 
Deze keer zorgt de overheid voor een meevaller, hoewel het wel een beetje een sigaar uit eigen doos blijft natuurlijk. Tenslotte is het spaarloon geld dat u zelf gespaard heeft.
 
Om de economie een impuls te geven komt dit geld nu vrij en mag u het laten uitbetalen. Hoewel de vorige keer dat dit gebeurde minder mensen hier gebruik van maakte dan was verwacht, zijn er genoeg mensen die dit geld kunnen gebruiken om openstaande rekeningen te betalen en bijvoorbeeld de deurwaarder buiten de deur te houden.
 
Wil je een goede tip om dit geld optimaal te besteden? Betaal dan eerst de openstaande vaste lasten, voorkom dan dat openstaande rekeningen bij de deurwaarder komen door ze snel te betalen en los lopende afbetalingsregelingen af zodat je elke maand meer geld overhoudt.

Lees meer over Sparen.