Belgische verzekeraars door toezichthouder op de vingers getikt

Belgische verzekeraars zijn te onduidelijk naar hun klanten toe en verhullen het feit dat hun klanten een verzekering mogen opzeggen vanwege voorgenomen premieverhogingen door het verzekeringsbedrijf.
De Belgische toezichthouder CBFA heeft de verzekeringsfederatie erop aangesproken dat de bij hun aangesloten verzekeringsbedrijven klanten niet voldoende informeren over hun rechten ingeval van een eenzijdige premieverhoging.
 
Enkele grote verzekeringsbedrijven hebben zich premieverhogingen voorgenomen waardoor Belgische brandschadeverzekering of autoverzekeringen voor vele klanten binnenkort duurder worden. Wanneer dit soort premieverhogingen niet in het contract zijn opgenomen hebben de verzekerden het recht om over te stappen of anders gewoon de verzekering op te zeggen.
 
Klanten die wel hun rechten kennen en hun verzekering willen beëindigen lopen tegen veel problemen en bureaucratie van de verzekeraars aan. Zo weigeren sommige verzekeraars hun opzeggingen in behandeling te nemen wanneer deze niet aangetekend verstuurd is of moeten ze hun opzegging goed motiveren om het in behandeling te laten nemen.
 
Naar aanleiding van de reprimande van de CBFA hebben diverse verzekeringsmaatschappijen toegezegd hun klanten beter te zullen informeren over hun rechten.
 

Lees meer over Verzekeringen.