Hypotheekverzekering, een combinatie van een hypotheek met een verzekering

De combinatie van een hypotheek met een verzekering die het overlijdensrisico afdekt en tegelijk vermogen opbouwt om de hypotheek af te lossen is een gouden combinatie.
Toch maken huizenkopers nog niet maximaal gebruik van deze mogelijkheid en dit ondanks de voordelen.
 
Het kopen van een huis moet altijd een weloverwogen stap zijn. Niet alleen met betrekking tot de kwaliteit van het huis dat je koopt, of de hoogte van de prijs maar ook met betrekking tot de financiering van het huis door het kiezen van een bepaalde hypotheekvorm en de andere bijkomende administratieve zaken zoals het regelen van alle verzekeringen.
Wat niet iedere nieuwe huizenkoper weet is dat er een hypotheekvorm is die een combinatie is van een hypotheek en een verzekering, de zogeheten hypotheekverzekering. Met een Hypotheekverzekering financier je in eerste instantie je huis en doe je aflossingen op je hypotheek. Tegelijkertijd dek je met de hypotheekverzekering ook het overlijdensrisico af. Dus mocht je komen te overlijden voordat het huis is afbetaald dan blijven de nabestaanden niet met een onbetaalbare hypotheek zitten maar kan de hypotheek gewoon worden afgelost.
 
Dat zijn echter niet alle voordelen van de hypotheekverzekering. Want bij een hypotheekverzekering bouw je ook vermogen op. Dat komt er op neer dat aan het einde van de looptijd je in staat bent bij leven en welzijn het opgespaarde vermogen te gebruiken voor het aflossen van het openstaande hypotheeksaldo. Kortom met een hypotheekverzekering financier je een nieuw huis, dek je jezelf en je nabestaanden in ingeavl van een overlijden en je bent eerder klaar met het afbetalen van het huis.

Lees meer over Geld Lenen, Verzekeringen.