Extra geld verdienen met computerwerk vanuit huis

Het zijn financieel moeilijke tijden voor veel mensen vanwege de crisis. Dus als je een beetje tijd over hebt is het geen gek idee om wat bij te verdienen.
En wat is nou fijner dan vanuit je eigen huis een substantieel extra inkomen te kunnen verdienen door te werken achter je laptop?
 
In Nederland wordt thuiswerken nog steeds niet helemaal serieus genomen. Veel werkgevers hebben toch nog zoiets dat ze hun werknemers niet kunnen controleren als ze thuis werken en halen ze dan wel de mate van productiviteit waar jij ze voor betaald is de vraag waar ze vooral mee lijken te zitten. Toch zijn er ook werkgevers te vinden die uitsluitend mensen in dienst nemen voor werk dat ze vanuit huis moeten doen.
 
Via het internet zijn diverse Amerikaanse bedrijven te vinden die wereldwijd mensen zoeken om voor hen datawerk vanachter een computer ter verrichten. In tegenstelling tot de typerende thuiswerkbedrijven die je dingen in laat pakken of in elkaar laat zetten bieden deze bedrijven serieuze uurtarieven waar je een normaal salaris mee kan binnenhalen. Uurlonen tussen de 15 en de 30 dollar zijn niet ongewoon, maar meer de regel. Uren worden bijgehouden doordat je moet inloggen in hun systemen en kwaliteit wordt bewaakt doordat je een bepaalde hoeveelheid werk binnen een afgesproken tijd moet verrichten, met een minimaal toegestane foutmarge. Betaling geschiedt veelal via Paypal of via een electronische overboeking.
 
Hier volgen een aantal Amerikaanse bedrijven waarbij je online kunt werken vanuit huis en van achter je computer.
 
Lionbridge Technologies – Lionbridge.com
Dit bedrijf biedt vertalingen aan van producten en online content. Ze hebben vertalingssoftware, maar bieden ook vertalingen aan die doormiddel van Crowdsourcing gedaan worden. Hierbij hebben ze dus mensen nodig die behalve Engels ook een andere taal spreken. Wereldwijd zoeken ze daarom mensen die vertaalwerk kunnen doen naar of vanuit hun lokale taal.
 
Leapforce - Leapforceathome.com
Leapforce heeft zoekmachines als klanten en wie voor Leapforce werkt doet evaluatiewerk van resultaten uit deze zoekmachines.
 
Appen Butler Hill - Appenbutlerhill.com
Ook Appen Butler Hill is een Amerikaans bedrijf dat op zoek is wereldwijd naar mensen die als freelancer vanuit huis datawerk kunnen verrichten gebaseerd op hun eigen lokale markt.
 
Clickworker - Clickworker.com
Clickworker functioneert als een soort marktplaats voor crowdsourcing projecten. Opdrachtgevers kunnen hun opdrachten plaatsen en freelancers kunnen opdrachten vinden en uitvoeren. Een van de fijne voordelen van werk dat verricht wordt op clickworker is dat er wekelijkse betaling plaatsvind.
 
Met de bovenstaande bedrijven kun je je voordeel doen, ook als Nederlander. Een goed begrip van Engels is natuurlijk wel nodig en een goed werkende computer met breedband internet verbinding en een Paypalrekening. Dus heb je tijd over en wil je vanuit huis bijverdienen of zelfs al je inkomen vanuit huis verdienen? Deze bedrijven laten toe dat je je eigen uren maakt en nog steeds in staat bent om genoeg geld te verdienen om je leven mee te bekostigen.

Lees meer over Arbeidsmarkt.