AFM brengt nieuwe waarschuwingslijst Boiler rooms uit

De autoriteit financiele markten heeft een nieuwe lijst opgesteld van malafide organisaties die beleggers benaderen om te investeren in waardeloze en nepaandelen.
Kennis nemen van deze lijst is een absolute must voor de serieuze belegger.
 
In de financiële wereld lopen helaas ook veel mensen rond met verkeerde bedoelingen. Proberen serieuze ondernemers en beleggers op eerlijke wijze hun vermogen te vergroten, een heleboel malafide organisaties en personen nemen de moeite niet en proberen zich te verrijken door eerlijke beleggers zo veel mogelijk te benadelen.
De AFM vaardigd geregeld waarschuwingen uit tegen personen en organisaties waarvan bekend is dat oplichting hun enige doel is en zo ook nu met de nieuwe waarschuwingslijst tegen bekende boiler rooms.
 
Wat is een boiler room? Een boiler room is volgens de AFM en voor het geval dat u dat niet weet: ‘Een verzamelnaam voor frauduleuze personen en organisaties, die met behulp van gehaaide verkopers bellen naar potentiële beleggers om ze over te halen te investeren in waardeloze of nepaandelen‘. De naam is meer in gebruik genomen na de lancering van de gelijknamige film waarin frauduleuze beleggingspraktijken het thema van het verhaal vormen.
 
Op moment staan er zo’n 22 bekende boiler rooms in de waarschuwingslijst. Mocht u er een kennen die nog niet op de lijst staat dan is de AFM vast blij met uw melding. Algemeen advies voor mensen die benaderd worden door een van deze organisaties is, telefoon erop blijven gooien totdat ze stoppen met bellen.

Lees meer over Beleggen.