Zakelijk krediet nodig? De overheid staat borg voor 200.000 euro

De overheid onderneemt van alles om het economisch klimaat van Nederland te verbeteren. Zo staat zij bijvoorbeeld borg middels de BMKB regeling borgregeling, voor banken die een zakelijk krediet willen verlenen aan ondernemers zoals u.
Banken houden niet van te grote risicos wanneer zij geld uitlenen. Het liefste hebben zij zoveel mogelijk zekerheid bij het uitlenen om de risicos dat zij hun leningen niet meer kunnen incasseren laag te houden. Juist in deze tijd vanwege de recente kredietcrisis en met de volgende kredietcrisis op de loer ervaren ondernemers des te meer dat banken niet snel zijn met het goedkeuren van een zakelijk kredietaanvraag.
 
De overheid komt de kredietverleners en ondernemers echter te hulp met de BMKB regeling. Wanneer een ondernemer een zakelijk krediet aanvraagd is de staat bereid om borg te staan tot een bepaald bedrag. Bijvoorbeeld wanneer men een zakelijk krediet van 250.000 euro aanvraagd dan is de staat bereid om borg te staan voor 200.000 euro daarvan. Daarbij staat de overheid dus voor 80 procent garant voor het zakelijk krediet. Op deze manier kunnen de banken de kredietverlening op gang houden ondanks dat zij misschien te weinig zekerheden zien om een krediet te verlenen.
 
De regeling geld alleen voor zakelijke kredieten aan ondernemers die te weinig zekerheden bieden. Heeft een ondernemer niets om als borg te geven dan komt de kredietaanvraag van deze ondernemer in aanmerking voor de BMKB regeling borgregeling. Kan een ondernemer bijvoorbeeld onroerend goed als onderpand van het zakelijk krediet geven dan gaat de BMKB regeling niet op.
 
Ondernemers die met hun zakelijk krediet aanvraag voor een BMKB regeling in aanmerking komen betalen in sommige gevallen minder rente op hun krediet omdat de bank ook minder risico loopt.

Lees meer over Geld Lenen.