Zakelijk lenen

U wilt zakelijk lenen en wilt weten wat de mogelijkheden zijn? Voor iedere ondernemer is er wel een zakelijk krediet en de kans dat u dus in aanmerking komt voor een zakelijke lening is groot.
Financieringen zijn de motor achter het succes van veel ondernemers. Een ondernemer moet eigenlijk bijna altijd wel een lening ergens voor afsluiten. Is het geen financiering via de bank, dan is het wel een lening van familie of kennissen. Maar bijna elke ondernemer kan niet zonder zakelijk lenen.
 
Veel startende ondernemers zijn terughoudend om een zakelijke lening aan te vragen. Maar als de ondernemersplannen echt zijn dan kun je niet anders dan toch de stoute schoenen aan te trekken. En dan wordt men al gauw op de hoogte gebracht van de vele mogelijkheden die er zijn voor starters om de stap naar zelfstandigheid te nemen door een zakelijk krediet aan te vragen.
 
De overheid heeft voor startende bedrijven een spreekwoordelijk potje waar 15 miljoen in zit die uitgekeerd wordt via Qredits, de handelsnaam van Stichting Microkrediet Nederland. Hier kunnen startende ondernemers een startkapitaal lenen tot een bedrag van 35.000 euro. Met een goed doordacht ondernemingsplan is zakelijk lenen tot een bedrag van 35.000 euro geen probleem.
 
Ook als bestaande ondernemer komt u in aanmerking voor een startkapitaal als u een nieuwe onderneming wilt starten naast de onderneming die u al heeft. Als voordeel heeft u dan al dat u een kijkje kan bieden aan de financierder hoe u de huidige onderneming runt. Dat helpt altijd als extra zekerheid voor het krijgen van een zakelijk krediet.
 
Wilt u grotere bedragen zakelijk lenen, bijvoorbeeld bedragen tot 250.000 euro en u heeft daarvoor geen onderpand om de financierder te geven dan komt u weer in aanmerking voor de BMKB borgregeling. Hierbij staat de overheid garand voor het bedrag dat u tot 200.000 zakelijk lenen wilt.
 
Schaft u met een groot zakelijk krediet onroerend goed of machines aan dan dienen die natuurlijk als onderpand en dan komt u naar alle waarschijnlijkheid niet voor de BMKB borgregeling in aanmerking.

Lees meer over Geld Lenen.