Zorgverzekering vergelijkingssites hebben een maatschappelijke functie

Hoewel commercieel van nature pakt de werking van zorgverzekering vergelijkingssites sociaal uit doordat burgers beter geinformeerd een zorgverzekering op maat kunnen afsluiten.
Dat bespaart onder andere onnodige kosten voor de verzekerde.
 
In deze tijd waarin het afsluiten van zorgverzekeringen weer actueel wordt – immers voor eind 2011 kunt u nog overstappen naar een andere zorgverzekeraar – is het interessant om te bekijken welke rol vergelijkingssites spelen bij het informeren van de burger over de zorgverzekering 2012 van diverse zorgverzekeraars. Natuurlijk zal elke zorgverzekeraar zijn leden informeren over wat er veranderen gaat in 2012, maar dat is natuurlijk niet erg onafhankelijk.
 
Veel mensen kijken ook elk jaar weer uit naar het oordeel van de consumentenbond over de zorgverzekeringen, de nieuwe basispremies, en wat er nou eigenlijk gedekt wordt door het basispakket en het aanvullende zorgpakket.
 
Maar er zijn ook vergelijkingswebsites die elk jaar rond deze tijd de nieuwe informatie van alle zorgverzekeraars krijgen en deze verwerken in handige vergelijkingsapplicaties zodat u en ik onze gegevens in kunnen vullen en op basis daarvan een onafhankelijk advies kunnen krijgen over bij welke zorgverzekeraar en met welk aanvullend pakket we het goedkoopste uit zijn en die tegelijkertijd wel de kosten dekt van de zorg die we nodig hebben.
 
Want daar kunt u zich het komende jaar 2012 nog ernstig op verkijken. Er verandert namelijk veel, vergoedingen die in het basispakket zaten tot nu toe worden in 2012 veelal ondergebracht in een aanvullend pakket en tegen flink hogere premies. Ook de kortingen op de zorgpremie die deze vergelijkingssites.
 
Vergelijkswebsites die zorgverzekeringen vergelijken kunnen voor u en mij een goede hulp zijn om in de nieuwe wirwar van regels orde te scheppen en met een druk op de knop het best passende zorgplan aan te raden. En als u dan ook via de vergelijkingswebsite de korting meepakt bent u ook nog eens goedkoper uit. En daarmee hebben zorgverzekering vergelijkingssites misschien zelfs onbedoeld een heel sociale functie gekregen vergelijkbaar met wat de consumentenbond doet.

Lees meer over Verzekeringen.