Goedkoopste zorgverzekering 66,25 euro premie per maand

U bent nooit ziek en maakt dus nooit gebruik van uw zorgverzekering? Dan kunt u aardig besparen op uw zorgpremie door uw eigen risico te verhogen.

Zo betaalt u maar 66,25 euro per maand in plaats van de 80 to 110 euro die u nu betaalt.

We doen er wijs aan allemaal verzekerd te zijn voor zorg die we eventueel nodig hebben. Immers niemand planned om ziek te worden of een ongeluk te krijgen, het zijn dingen die u overkomen zonder dat u daar iets aan kan doen en wanneer u dan niet verzekerd bent heeft u een probleem.

Niet dat u niet geholpen word als u niet verzekerd bent en uw been breekt, maar u krijgt achteraf de rekening van uw ziekenhuisopname en die kan u met een schuld van enkele duizenden euros opzadelen afhankelijk van de behandeling die u heeft moeten ondergaan.

Daarentegen is het zo dat de kosten van de zorg gigantisch zijn gestegen vergelijken bij 15 jaar geleden. Betaalde we toen nog 25 of dertig gulden aan maandelijkse premie, nu betalen we 80 to 110 euro voor een basisverzekering. Een premie zo hoog komt overeen met een maandelijkse aflossing van een substantiële persoonlijke lening. En er zijn nu eenmaal mensen die net als ondergetekende nooit ziek zijn, nooit een dokter nodig hebben, nooit in een ziekenhuis te vinden zijn tenzij we op bezoek gaan bij een ander. Dan voelt 80 tot 110 euro per maand uitgeven aan iets waar je geen gebruik van maakt als weggooien van goed geld.

Maar er is een oplossing. Er zijn zorgverzekering maatschappijen die u een sterke korting geven op uw maandelijkse premie wanneer u een hoger eigen risico accepteert. Zo heb ik onlangs een zorgverzekering afgesloten bij Anderzorg.nl waarbij ik maar 66,25 euro per maand betaal. Mijn eigen risico is hoger dan het eigen risico van een doorsnee verzekerde, namelijk bijna 700 euro, maar daar staat tegenover dat ik dus vele tientallen euros per maand bespaar op iets waar ik nooit gebruik van maak.

Dus wanneer u net als ik gewoon wacht tot de verkoudheid wel overgaat in plaats van naar de dokter te rennen voor een hoestdrankje of bij rugpijn moeder de vrouw eens vraagt om lekker te masseren in plaats van die bebaarde kerel bij de fysio dan valt er heel wat te besparen op uw zorgverzekering.

En is er dan een keer echt wat aan de hand dan denk ik dat u wel wat anders aan uw hoofd heeft dan een hoger eigen risico. Maar dat is een inschatting die u zelf moet maken natuurlijk.

Zorgtoeslag

Als uw inkomen onder de maximumgrens ligt, dan heeft u recht op een zorgtoeslag van de Nederlandse overheid. U zal dan maandelijks een bedrag ontvangen dat helpt om de kosten van de zorgverzekering te dragen. Via het internet kan u makkelijk de zorgtoeslag berekenen.