Besparen op de premie zorgverzekering?

De zorg wordt weer duurder. U moet elke maand meer betalen voor een uitgekleed basispakket. Tijd dus om te vergelijken of uw zorgverzekeraar nog wel de goedkoopste is.
De zorg wordt steeds meer uitgekleed. Het basiszorgpakket 2012 bevat minder dan dat het nu doet. U zult zien dat een aantal soorten zorg uit het basispakket zijn gehaald en in het aanvullende pakket zijn geplaatst. Gevolg? Als u juist die bepaalde zorg nodig heeft zult u een aanvullende zorgverzekering moeten afsluiten om uw zorg nog vergoed te kunnen krijgen.
 
Ook zult u zien dat het aanvullende zorgpakket in 2012 veel duurder is geworden dan dat het nu is. Niet alleen moet u overstappen naar een aanvullende zorgverzekering wanneer u bepaalde zorg nodig heeft, maar u gaat daar ook fors meer voor betalen.
 
Wilt u dus besparen op uw premie zorgverzekering 2012 dan is het nu zaak dat u gebruik maakt van een van de vele vergelijkingssites om precies te zien wat het is dat u nodig heeft aan zorg en bij welke zorgverzekeraar u het goedkoopste uit bent. Door te vergelijken op een vergelijkingssite kom je ook te weten of de zorg die jij nodig hebt wel in het basispakket zit of niet. Uit een artikel van de Telegraaf blijkt niet iedereen dat te weten.
 
Dat vergelijken kan heel handig doordat u op de website van de vergelijkingssite gewoon vrijblijvend uw gegevens invult en vervolgens rolt er een berekening uit die aangeeft waar u in 2012 het goedkoopste uit bent met de zorg die u nodig hebt.
 
Voor einde 2011 moet u een keuze hebben gemaakt of u overstapt naar een andere zorgverzekeraar met een goedkope verzekering. Maar als ik u was zou ik niet te lang wachten, maar gewoon ruim voor die tijd al uw keuze maken en geld besparen op uw premie zorgverzekering door goed geïnformeerd voor eventueel een andere zorgverzekeraar te kiezen.

Lees meer over Verzekeringen.