Korting op premie zorgverzekering via vergelijkingssites

U wilt zo goedkoop mogelijk verzekerd zijn tegen ziektekosten? Wie via een vergelijkingssite een zorgverzekering afsluit kan wel tot 9 procent besparen op de maandelijks premie!
Een gouden tip voor iedereen die van plan is te kijken of zijn of haar zorgverzekering goedkoper kan. Wanneer je via een vergelijkingssite een nieuwe zorgverzekering afsluit dan kun je elke maand tot wel 9 procent goedkoper uit zijn dan wanneer je zelf een nieuwe zorgverzekering bemiddeld door via de website van een zorgverzekeraar een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Even helder en concreet, u kunt dus om en nabij de 100 euro op jaarbasis besparen door via een vergelijkingssite een nieuwe zorgverzekeraar te vinden! Dat is geld dat je niet laat liggen toch?
 
Het waarom is simpel. Vergelijkingssites onderhandelen met verzekeraars over kortingen die zij hun klanten mogen aanbieden om het aantrekkelijk te maken dat u de vergelijkingssite gebruikt en verzekeraars – waaronder zorgverzekeraars – willen met die korting beter uit de bus komen op de vergelijkingssites. Immers, als u 100 euro kunt besparen door bij zorgverzekeraar A een zorgverzekering af te sluiten die u niet kunt besparen bij zorgverzekeraar B dan bent u toch meer geneigd om bij A een zorgofferte op te vragen of niet?
 
Het heeft dus duidelijk voordelen voor in eerste instantie u om een vergelijkingssite te gebruiken voor het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering. Maar dus ook voor de vergelijkingssite en voor de verzekeraar.
 
Dus bent u een dief van uw eigen portomonee? Of incasseert u die korting van plus minus 100 euro door naar een vergelijkingssite te gaan, uw gegevens in te vullen en te zien bij welke zorgverzekeraar u goedkoper uit bent?
 

Zorgtoeslag

Als uw inkomen laag is, dan kunt u uiteraard steeds een beroep doen op de zorgtoeslag. De overheid komt zo tussen in de maandelijkse kosten van de verplichte zorgverzekering. Hier kan u de zorgtoeslag aanvragen.

Lees meer over Verzekeringen.