Turbo’s en Sprinters, altijd rendement bij stijgen of dalen van aandelen

U heeft geld over en wilt rendement verdienen door het te beleggen? Door uw geld in Turbo’s en Sprinters te investeren haalt u snel hoge rendementen die hoger zijn dan wanneer u spaart.
Wanneer u geld over hebt kunt u dat natuurlijk wegzetten op een spaarrekening en daar een leuke rente over opstrijken. Maar wanneer u wat avontuurlijker bent aangelegd en u het geen probleem vindt om met uw geld ook wat risico’s te nemen als dat betekent dat uw geld snel meer waard wordt dan kunt u natuurlijk ook uw geld beleggen.
 
Een mooi beleggingsproduct voor het geld dat u over heeft zijn Turbo’s en Sprinters. Bij een Turbo of Sprinter investeert u slechts een deel van de gehele waarde van een aandeel in plaats van dat u het hele aandeel koopt. De rest investeert de bank voor u.
 
Dus wanneer u met een Turbo of Sprinter een deel van een aandeel koopt dan koopt de bank de rest van het hele aandeel. Het deel van het aandeel dat de bank financieerd wordt het financieringsniveau genoemd.
 
Wanneer u voor 5 euro een sprinter koopt op een aandeel dat 25 euro kost dan betaald de bank dus 20 euro voor de rest van het aandeel. Omdat de bank dus een financieringsniveau van 4 maal uw inleg hanteert is er dus sprake van een zogenaamde hefboom. In dit voorbeeld legt de bank 4 maal zoveel in als u dus is de hefboom 4.
 
Het mooie van beleggen in Turbo’s en Sprinters is dat u zowel geld kunt verdienen op aandelen die stijgen in waarde als ook aan aandelen die dalen in waarde. Wanneer u denkt dat een aandeel gaat stijgen dan kunt u een Turbo of Sprinter ‘Long’ kopen. Denkt u dat de koers van een aandeel gaat dalen dan kunt u een Turbo of Sprinter ‘Short’ kopen.
 
Hoe een Turbo of Sprinter Long werkt heeft u in bovenstaand voorbeeld kunnen lezen. Winst maken wanneer de waarde van een aandeel daalt met een Turbo short werkt als volgt. Wanneer u een Turbo short koopt dan neemt de bank als het ware een optie op het aandeel, koopt het dus nog niet, maar verkoopt het aandeel ondertussen wel voor de volle waarde. Als het aandeel dan daalt dan koopt de bank het aandeel daadwerkelijk maar dan wel tegen de nieuwe lagere waarde. Het aandeel wordt dus laag gekocht op een moment dat het al tegen een hogere waarde was verkocht. En op die manier maakt u winst op een Turbo of Sprinter short.
 
Een van de mooiste aspecten van beleggen in Turbo’s of Sprinters is het Stop Loss niveau. Op moment dat u in een Turbo of Sprinter Long heeft geinvesteerd, maar het aandeel daalt tot het Stop Loss niveau dan wordt die Turbo of Sprinter van de markt gehaald. Hierdoor hoeft u dus nooit bij te betalen omdat de waarde verder daalt. Op een zelfde manier werkt het ook met de Turbo of Sprinter Short. Wanneer u een Turbo of Sprinter Short heeft gekocht maar de waarde stijgt tot aan het Stop Loss niveau dan wordt die Turbo of Sprinter van de markt gehaald waardoor u er niet meer aan verliest dan alleen wat u hebt ingelegd.
 
De Turbo of Sprinter is dus een geweldig beleggingsproduct om het geld dat u over heeft in te investeren. U hoeft dus niet hele aandelen te kopen wat in sommige gevallen erg duur kan zijn maar u koopt een deel van een aandeel en de rest wordt door de bank betaald. En tegelijkertijd verdient u veel sneller geld door de hefboom die een Turbo of Sprinter gebruikt. En dankzij het Stop Loss niveau hoeft u niets bij te betalen als uw inschatting in het dalen of stijgen van een aandeel uiteindelijk niet juist blijkt te zijn.

Lees meer over Beleggen.