Tijdens de kerst overstappen op nieuwe zorgverzekering?

Wacht u tot het allerlaatste moment om over te stappen naar een nieuwe zorgverzekering? De kerstperiode biedt u nog maar een paar dagen een goedkope zorgverzekering af te sluiten.
Aan het einde van het jaar moet u een keuze gemaakt hebben of u blijft bij uw huidige zorgverzekeraar of dat u overstapt naar een andere. Een goede reden om over te stappen is natuurlijk dat u elders de goedkoopste zorgverzekering ziet, terwijl u nu duurder uit bent bij de zorgverzekeraar die u nu heeft. De korting die u kunt krijgen wanneer u via een vergelijkingssite een zorgverzekering afsluit is ook een goede reden om over te stappen. Kan u per maand tot wel 9 procent schelen op de premie die u betaald. Dat is toch al gauw 100 euro die u in uw zak houdt.
 
Maar zoals gezegd moet u dus voor 31 december een keuze gemaakt hebben over wat u doet. Online kunt u tijdens de kerstperiode gewoon een nieuwe zorgverzekering afsluiten. Een vergelijkingssite vertelt u waar u met de zorg die u nodig hebt het goedkoopste uit bent en regelt op moment dat u daar opdracht toegeeft ook de overstap naar de nieuwe goedkoopste zorgverzekering.
 
Dus zit u straks aan uw kerstkip met uw hele familie en herinnert u zich plots dat u nog moet kiezen voor een nieuwe zorgverzekeraar voordat u het nieuwe jaar met vuurwerk inluidt? Surf dan snel nog even naar een vergelijkingssite voor verzekeringen, kijk waar u de goedkoopste zorgverzekering kunt krijgen en sluit hem nog even snel af!
 
Indien uw inkomen laag is, dan heeft u misschien recht op de zorgtoeslag. De overheid geeft een toelage voor mensen met lage inkomens. Bekijk meer over het aanvragen van de zorgtoeslag.

Lees meer over Verzekeringen.