particulier geld lenen. " />

Particulier geld lenen?

De lage spaarrente die momenteel geboden wordt door de banken zorgt ervoor dat investeerders op zoek gaan naar nieuwe vormen om hun geld te beleggen. Een opkomend fenomeen is particulier geld lenen.
Bij deze leenvorm is er sprake van een rechtstreekse geldlening tussen twee particulieren. Hierbij verleent een particuliere investeerder dus een krediet aan een particuliere krediet zoekende. Deze nieuwe manier van lenen is vaak voor beide partijen lonend. De particuliere investeerder ontvangt op deze manier een hogere rente over het vermogen dan bij een traditionele bank en de particuliere krediet zoekende is vaak goedkoper uit, omdat er geen bankkosten betaald hoeven te worden.
 
Op particulier-geld-lenen.nl vindt u een vraag en aanbod forum, waarop u een particuliere lening kunt zoeken en aanbieden. Op deze manier kunt u, voor een lening, rechtstreeks in contact komen met een particulier en zit er geen derde partij tussen. Andere alternatieven om geld te lenen zonder tussenkomst van een bank zijn het aangaan van een lening middels crowdfunding of bij een kredietmaatschappij. Bij crowdfunding kunnen meerdere particuliere investeerders zich inschrijven op een kredietaanvraag. Zodoende is het eenvoudiger om een grotere kredietsom rond te krijgen en wordt het risico gespreid.
 
Vaak rekenen crowdfundingplatforms echter wel een klein percentage over de totale kredietsom. Hierdoor zijn de leenkosten iets hoger dan wanneer u rechtstreeks bij een particulier leent, maar zijn deze nog steeds een stuk lager dan een lening bij de bank.
 
Daarnaast bestaat er ook de mogelijkheid om geld te lenen bij een kredietmaatschappij. Ook hier betaalt u over het algemeen een ietwat hoger percentage over de kredietsom, maar bent u vaak goedkoper uit dan een lening bij de taditionele bank.
 
Om zeker te zijn welke optie voor uw specifieke situatie het goedkoopste is raden wij altijd aan om meerdere offertes op te vragen. Zodoende heeft u de precieze leenkosten op een rijtje en kunt u eenvoudig de goedkoopste lening kiezen voor uw specifieke situatie. 
 

Lees meer over Geld Lenen.