Met CFD trading kunt u veel geld verdienen

CFD trading is een beleggingsmethode waarmee hoge winsten behaald kunnen worden zonder dat daarbij een hoge inzet gedaan hoeft te worden.

CFD staat voor contract for difference. De grootste voordelen van CFD trading is dat het sneller, goedkoper en eenvoudiger is dan handelen op korte termijn met een traditionele effectenrekening.

Handelen in CFD's kost tijd en energie

CFD's handelen is in ieder geval een aantrekkelijke vorm van daytrading waarmee veel geld te verdienen valt. Met CFD handel kunt u bij ieder economisch klimaat op diverse markten geld verdienen. Het is echter wel zo dat CFD trading voor sommige mensen meer geschikt is dan voor andere. Wanneer u begint met CFD handelen dan gaat u dit tijd en energie kosten. Alvorens u aan de slag gaat met een CFD is het belangrijk eerst de markt te bestuderen en goed het koersverloop van een onderliggend product in de gaten te houden. Iedere actie die u onderneemt dient weloverwogen te zijn. Daarnaast dient u de marktontwikkeling in de gaten te houden en op tijd te reageren op nieuwe kansen. Wanneer u dus CFD's gaat kopen of verkopen kost u dat enig voorwerk.

Korte termijn beleggen

Bij CFD handel is er sprake van korte termijn beleggen. Dat houdt in dat u een ingenomen positie niet langer dan een paar uur tot een paar dagen aanhoudt. Bij een CFD is het niet zo dat u deze koopt en hier vervolgens niet maar naar om hoeft te kijken. U hebt dus echt tijd nodig en u moet de nodige energie hebben om in CFD's te handelen. Het handelen in CFD's is niet alleen heel leuk, maar er kan ook veel geld mee worden verdiend. Veel meer dan met passief beleggen in aandelen of beleggingsfondsen. Daar staat wel tegenover dat een CFD trader meer tijd en energie in het beleggen moet stoppen en grotere risico's neemt. CFD's zijn niet de moeite waard wanneer u geen hoge rendementen wilt behalen en u tevreden bent met een vermogensgroei van ongeveer 10 procent per jaar.

Risico

Wanneer u start met beleggen in CFD's neemt u meer risico dan wanneer u kiest voor beleggen in aandelen of obligaties. Dit wordt veroorzaakt door 'leverage' of het hefboomeffect. U handelt hierbij in posities die groter zijn dan uw beleggingsvermogen. Wanneer uw beleggingen succesvol zijn kan de waarde van uw CFD eenvoudig verdrievoudigen. Maar wanneer u verkeerd belegt kunt u ook veel geld of zelfs al uw geld kwijtraken. Om succesvol te handelen in CFD's is daarom het nemen van gecalculeerde risico's onmisbaar. Dit kan door steeds te beleggen met een klein gedeelte van uw handelskapitaal in een CFD. Op het moment dat uw koersdoel of stop loss wordt bereikt dient u uit te stappen. Op deze manier worden uw winsten gemaximaliseerd en uw verliezen beperkt.

Handelen in CFD's iets voor u?

Samengevat komt het erop neer dat wanneer u de tijd en energie hebt, evenals het doorzettingsvermogen aanwezig is, handelen in CFD's iets voor u kan zijn. Iemand die handelt in CFD's moet bovendien het hoofd koel kunnen houden, want handelen in CFD's neemt de nodige risico's met zich mee. Durft u risico te nemen en slaagt u er in om de risico's goed onder controle te houden, dan kunt u zelfs een succesvol handelaar worden.


Lees meer over Beleggen.