Beleggen in Crowdfunding projecten

Wie eigentijds en een beetje hip wilt beleggen kan zijn geld vandaag de dag steken in Crowdfunding projecten. Flinke rendementen van boven de 10 procent zijn geen uitzondering. Dus geld over? Beleg in Crowdfunding!
Welke belegger droomt er nou niet van om te beleggen in een startup dat later heel groot blijkt te worden en dan heel veel waard blijkt te zijn. Wie jaren geleden had kunnen beleggen in Google of Facebook had nu een mooie winst gemaakt. Werknemers van deze bedrijven die aan het begin stonden en aandelen kado kregen voor hun inzet zijn zonder uitzondering rijk geworden van de speurt die hun aandeel gemaakt heeft.
 
Nu zijn de meeste projecten op Crowdfunding platforms op basis van percentuele winst gestart, maar er zijn ook projecten waarbij inversteerders mede eigenaren worden van de startup en zoals voornoemde voorbeelden later daar een groot financieel voordeel uit zouden kunnen oogsten als de startup een succes blijkt. 
 
Maar zoals gezegd dus, de meeste projecten op Crowdfunding platforms zijn op basis van percentuele winst. Met andere worden, 100 euro ingelegd tegen een winst van 16 procent is 116 euro terugbetaald. En dat op redelijk korte termijnen van één tot een paar jaar. Het is daarom ook niet verwonderlijk dat er aardig wat adverteerders tussen zitten die niet 100 euro maar wel wat meer per Crowdfunding project inleggen. En ik zeg per Crowdfunding project, want als goed belegger spreid je natuurlijk je kansen door je geld in meerdere projecten te steken.
 
Het mooie van Crowdfunding behalve dat de beloofde rendementen tussen de plus minus 7 en 18 procent liggen is dat je als belegger helemaal zelf kan inschatten welke startup, business plan of gewoon goed idee het gaat maken en welke voor jou het beste winst kan maken. Elk platform stel bij elk project de ondernemers voor, toont een cv en hun intenties. Geeft informatie over het te financieren bedrag en de verwachte rendementen. Kortom je kunt je goed oriënteren voordat je de stap waagt om ergens in te investeren. Wanneer de deadline van het project is bereikt, leg je daadwerkelijk het toegezegde bedrag in en volg je wat de ondernemers er mee gaan doen.
 
Behalve de beloofde rendementen, de lol van het participeren is er natuurlijk ook nog het genoegen dat je hebt in het weten dat je mensen helpt hun ideeën te verwezenlijken. Tegenwoordig hoeven mensen met een goed idee niet meer aan te kloppen bij de bank. Kans is groot dat ze daar een nee te horen krijgen, maar keren ze zich tot een Crowdfunding platform en laten ze de vraag om kapitaal over aan particulieren en prive investeerders, dan is de kans weer groot dat ze wel het kapitaal kunnen ophalen dat ze nodig hebben om hun dromen te verwezenlijken. En Crowdfunding wordt een hype! Mark my words, het is eigentijds en neemt binnenkort een grote vlucht. Zelfs de ABN amro bank gaat zich er mee bezighouden en dat betekent dat er straks grotere projecten met veel meer kapitaal mogelijk gaan zijn.

Lees meer over Beleggen, Crowdfunding.