Beleggen in Nederlandse grond

De prijs van grond in Nederland neemt almaar toe. Daarnaast maken leuke belastingvoordelen het beleggen in Nederlands bouwgrond een interessante belegging met goede winst mogelijkheden.
De behoefte aan grond om woningen en bedrijfspanden op te bouwen groeit in Nederland net zo hard als de bevolking groeit. Er ontstaat dus schaarste en dat betekent dat het goed dat schaars wordt toeneemt in prijs. En voor een belegger is dat altijd een interessante ontwikkeling die mogelijkheden biedt om winst te maken.
 
Het beleggen in bouwgrond is vooral beleggen in uitbreidingsgebieden rondom de grote steden. En grote instellingen zoals de banken Fortis en Rabobank en bouwbedrijven zoals BAM houden zich volop bezig met het investeren in bouwgrond.
 
Participatiemaatschappijen bieden kavels aan om in te investeren en met kavels van onder de 10 euro per vierkante meter zijn er ook voor de belegger met een kleine beurs mooie mogelijkheden om te beleggen in Nederlands bouwgrond.
 
Beleggen in Nederlands bouwgrond is ook fiscaal interessant omdat u geen OZB belasting hoeft te betalen over de grond die u bezit en ook wanneer u de grond weer van de hand doet hoeft u over de meerwaarde geen belasting af te dragen.

Lees meer over Beleggen.