Je auto uitlenen, probleem voor verzekering of niet?

Wanneer je je auto uitleent, wie is er dan aansprakelijk voor eventuele schade en moet je van tevoren je verzekering aanpassen of niet? Dit is een veel voorkomende vraag en hier krijgt u het antwoord.
Het komt voor onder de beste vrienden, dat wanneer iemand even je auto wilt lenen hij of zij terugkomt met schade. En tja, wie is er dan aansprakelijk te stellen voor die schade?
 
Gelukkig loopt het allemaal niet zo een vaart. Op moment dat jij verzekert bent kun je, in geval van schade veroorzaakt door iemand anders die in jouw auto reed, deze schade gewoon bij je eigen verzekeringsmaatschappij melden. Jouw autoverzekering word dan aangesproken om de schade af te handelen.
 
Het is dus niet nodig om voor dat je je auto uitleent dit eerst te melden bij je verzekeringsmaatschappij. Enige uitzondering hierop is wanneer je de auto duurzaam aan iemand uitleent. Met andere woorden, de auto staat wel op jouw naam maar eigenlijk rijdt er continu iemand anders in en jij niet.
De verzekeringsmaatschappij zal in dit geval de premie graag willen afstemmen op de schadevrije jaren van degene die duurzaam in de auto rijd. Dit heeft dus wel effect op de premie die jij elke maand betaalt.
 
Wanneer je duurzaam je auto uitleent aan iemand anders zul je samen met die persoon dit op schrift moeten stellen en je maatschappij waarbij je de autoverzekering hebt moeten inlichten.
 
Dus ook al maakt iemand anders in jouw auto een ongeluk dit zal toch nog steeds consequenties hebben voor jouw no claim. Dus weet wie je in je auto laat rijden.
 
Komt het vaak voor dat je anderen in je auto laat rijden? Bijvoorbeeld je kinderen die met regelmaat de auto lenen, of misschien heeft u juist een auto op uw naam staan die uitsluitend voor uw kinderen bedoelt is? Dan is het mischien ook aan te raden nog eens rond te kijken voor een autoverzekering die daar heel gunstig mee omgaat als het gaat om eventuele schade door een ander. Wanneer u duurzaam iemand anders in uw auto laat rijden kan overstappen naar een andere autoverzekering eventueel heel interessant voor u zijn.

Lees meer over Verzekeringen.