Particuliere belegger gooit jaarlijks 500 euro weg

Particulieren kunnen bij het beleggen honderden euro’s besparen wanneer zij de juiste keuze maken als het gaat om een broker.
Rond shoppen voor de goedkoopste broker is het advies. Een particuliere belegger is al gauw 1500 euro per jaar kwijt aan kosten zoals bewaarloon en transactiekosten. Op deze beide kosten is echter goed te besparen door de juiste broker te kiezen. De kosten dalen zo tot onder de duizend euro per jaar. Een besparing van ruim 30 procent op je kosten, iets waar elke belegger toch gevoelig voor zou moeten zijn.
 
Bovenstaande is de uitkomst van een onderzoek door brokertarieven.nl een website waar beleggers makkelijk tarieven van diverse brokers kunnen vergelijken. Wat buiten het onderzoek is gelaten is het gebruikersgemak en de service van de broker, welke beiden redenen kunnen zijn dat een belegger er toch voor kiest dan maar iets meer kosten te maken.
Toch is de besparing die te behalen valt bij het kiezen van een goedkopere broker zo significant dat het het rendement van een particuliere beleggingsportefeuille flink kan verhogen wanneer men overstapt naar een andere broker.

Lees meer over Beleggen.