Geld verdienen met handelen in Binaire opties

Beginnende beleggers die op een leuke manier kennis willen maken met beleggen kunnen misschienbeginnen met binaire opties.
Waarom? Omdat je gauw een aantal principes van beleggen leert zonder dat het klauwen met geld kost. Principes zoals het bepalen van je instapmomenten herkennen van koerstrends en het tevreden zijn met de winst na een vooraf bepaald uitstapt moment. Sterker nog, beleggen is pas leuk als je er geld mee verdiend en met binaire opties ben je in staat om met een klein startbedrag toch hele leuke winsten te maken. Met leuke winsten bedoel ik een aantal tientjes tot misschien wel meer dan 100 euro per dag.
 
Onderstaande strategie voor het handelen in binaire opties is gebaseerd op de volgende principes. Het herkennen van de trend van de koers, het herkennen van instapmomenten op basis van dalen en pieken in de koers. En de noodzaak om op zijn minst een keer in de vijf trades het bij het juiste eind te hebben om een gegarandeerde winst te maken.
 
Bij binaire opties is het de bedoeling dat je vooraf vaststelt of een koers na verloop van een bepaalde tijd is gestegen of gedaald ten opzichte van het instapmoment. De tijdsverloop kan alles van 5 min zijn tot een kwartier,een uur of een minuut zoals op sommige Amerikaanse tradingplatformen mogelijk is. Simpel gezegd als je binaire opties wilt verhandelen die na 5 min sluiten, dan is het de bedoeling dat je nu bepaalt of de opties over 5 min in waarde zijn gedaald of gestegen. Of je hebt het bij het juiste eind of bij het verkeerde eind. Het is dus van groot belang dat je je keuze bepaalt aan de hand van een te verwachten stijging of daling van de koers.
 
De meeste CFD brokers bieden ook binaire opties aan.
 
Wat is de trend van een koers?
Een koers gaat over het algemeen op en neer gedurende de dag. Er zit altijd wel beweging in. Er zijn pieken en dalen in de koers. Even snel uitgelegd, als je tussen de pieken in een koers een lijn trekt en het is een stijgende lijn, dan is de trend van de koers de stijgend. Dat geldt trouwens ook voor de dalen.
Als je tussen de dalen een lijn trekt en het is een stijgende lijn dan is de trend van een koers stijgend. Andersom werkt het ook. Geeft de getrokken lijn tussen pieken of dalen een dalende lijn aan dan is de trend van de koers dus dalend. Het is belangrijk om vast te stellen wat de trend van de koers is want op basis daarvan bepaal je de verwachting en het instapmoment.
 
Het instapmoment bepalen
Als de trend stijgend is dan mag je redelijkerwijs verwachten dat wanneer de koers zich in een dal bevindt hij daarna weer gaat stijgen. Het instapmoment bij een stijgende trend is dus de bodem van een dal.
Wanneer je binaire opties met een stijgende trend wilt verhandelen die met 5 min verlopen dan kies je er dus voor dat de koers na 5 min gestegen is ten opzichte van het instapmoment. Simpel gezegd, na 5 min weet je of je gelijk heb gehad dat de koers ging stijgen. Je hebt natuurlijk nooit 100% zekerheid, maar het is geen gokwerk. Je hebt de trend van de koers als stijgend vastgesteld, je hebt je instapmoment gekozen in een dal en mag dus verwachten dat de koers gaat stijgen. Als na 5 min inderdaad blijkt dat de koers is gestegen ten opzichte van het moment dat je instapte heb je dus binnen 5 min geld verdiend.
 
Over het algemeen liggen de verdiensten met binaire opties tussen de 70 en de 80% van je originele inleg. Heb je een tientje ingelegd dan heb je van dat tientje in 5 min tijd 17 of 18 euro gemaakt. Afhankelijk van hoe vaak je dit per dag met succes weet te herhalen maak je dus een aardige verdienste.
 
Verliezen beperken
Niemand heeft het 10 van de 10 keer bij het rechte eind. Hoewel, misschien dat je het een keer overkomt wanneer je trouw de trends bepaald, zorgvuldig het instapmoment kiest en je niet ongeduldig of inhalig wordt. Maar over het algemeen zul je het soms bij het verkeerde eind hebben en met een beetje geluk vaak bij het rechte eind. In tegenstelling tot wat je zou denken is het echter helemaal geen probleem om er wel eens naast te zitten. Alleen zul je omdat het de bedoeling is om winst te maken die verliezen weer goed moeten maken bij een volgende trade. Dat betekent dat je op zijn minst bij een volgende trade 2 1/2 keer je vorige inzet zult moeten gebruiken. Bij winst zul je 70 of 80% van je vorige inleg kunnen herwinnen als je dezelfde inleg zou gebruiken als bij de trade die je verloor. Om 100% van je verlies te kunnen compenseren moet je dus ongeveer 2 1/2 keer je vorige inzet gebruiken en het deze keer wel bij het rechte eind hebben bij het bepalen of de koers gaat stijgen of dalen ten opzichte van je instapmoment.
 
Winst afdwingen
Wanneer je niet alleen je verlies wilt compenseren maar ook een beetje winst wil maken zul je je vorige inleg moeten verdrievoudigen. In ieder geval in theorie is het mogelijk om weliswaar met een riskante strategie de winst zelfs af te dwingen bij het handelen met binaire opties. Voorwaarde is wel dat je het minstens een op de vijf trades bij het juiste eind.
 
Bij het handelen met binaire opties is het namelijk mogelijk om met maximaal 500 euro per trade te handelen. Wanneer je begint met vijf euro per trade kun je maximaal vier keer je vorige inzet verdrievoudigen bij een nieuwe trade om zo je verliezen te herwinnen en toch winst te maken voordat je aan het maximum zit van wat je per trade mag gebruiken. De vijfde keer moet je het bij het juiste eind hebben wil je al je vorige verliezen hebben terugverdiend en een winst hebben gemaakt.
 
Maar even eerlijk, als je vijf keer nodig hebt om je verliezen goed te maken dan heb je niet echt je best gedaan om de trend van de koers vast te stellen, het instapmoment te bepalen enzovoorts. Want wanneer je serieus de koersen volgt, de trends en instapmomenten herkent dan zou het niet nodig hoeven zijn om zo vaak je verliezen te compenseren. Maar mocht het je toch een keer helemaal tegenzitten begrijp dan wel dat je de mogelijkheid hebt om binnen 5 min die verliezen te compenseren en je winst even goed af te dwingen door je vorige inzet te verdrievoudigen.
 
Het handelen in binaire opties is via verschillende handelsplatformen mogelijk. Het beste kies je er een uit waar het handelen je zo overzichtelijk mogelijk wordt gemaakt. Als je beginnende belegger bent doe het dan niet via een platform met heel veel ingewikkelde tools, cijfers en grafieken. Maar doe het via een platform dat je een simpele interface biedt, waar je makkelijk een koers kan kiezen, je inleg en looptijd kan bepalen en waar je maar twee knoppen hebt een voor het stijgen of een voor dalen van de koers.
 
Ben je nu nieuwsgierig geworden naar het handelen in binaire opties en na of het jou lukt om daarmee geld te verdienen? Registreer je dan vrijblijvend voor een test rekening en probeer eerst met een oefenomgeving of het je lukt om met de bovenstaande tips en strategieën elke dag geld te verdienen. Zodra je merkt dat het je goed afgaat kun je je test omgeving inruilen voor een omgeving waarin je kunt handelen met echt geld.

Lees meer over Beleggen.