Goud sparen voor rendement en de krappe momenten

Geld opzij zetten door goud te kopen is een slimmer idee dan u denkt. Uw geld blijft meer waard dan op een spaarrekening en u kunt er direct bij als u het nodig heeft.
Er is al veel over gezegd en iedereen die zich met sparen bezig houdt heeft het weleens gehoord. U kunt beter goud kopen dan uw geld op een spaarrekening zetten. Na inflatie en betalen van belastingen is uw spaargeld op de bank minder waard geworden. Heeft het dan nog wel nut om te sparen? Nee niet echt. U kunt het geld wel weer opnemen zodra u daar een doel voor heeft natuurlijk, maar u krijgt tegen die tijd minder voor uw geld dan wanneer u uw geld had gestoken in iets dat stijgt in waarde ten opzichte van de inflatie.
 
De goudprijs stijgt nog steeds en er wordt ook verwacht dat de goudprijs nog een flinke stijging gaat doormaken. Dat betekent simpelweg dat wanneer u geld over heeft dat u opzij kunt zetten voor wanneer u het nodig heeft u het beste gewoon goud kunt kopen! Wanneer u goud heeft gekocht neemt uw vermogen in waarde toe, net zoals dat bij sparen de bedoeling zou moeten zijn. Daarnaast kunt u, mocht u contant geld nodig hebben, met uw goud direct naar een juwelier om uw goud in contant geld om te zetten. Zowel goud verkopen als goud belenen is dan mogelijk.
 
Wilt u het nog rendabeler aanpakken dan investeert u uw goud op de goudmarkt. U koopt beleggingen in goud die toenemen in waarde en verkoopt ze op moment dat u de winst wilt opstrijken.
 
Dus of u nu fysiek goud in uw kluis thuis heeft liggen of u koopt goud als belegging, alles is beter dan sparen op een spaarrekening.

Lees meer over Beleggen.