Sparen door te beleggen in goud

Vanwege de huidige inflatie en de belasting die u moet betalen heeft het geen zin uw geld op een spaarrekening te zetten. Heeft u geld over en wilt u dat uw geld meer waard wordt? Dan kunt u het beste goud kopen met uw spaargeld.
In slechte economische tijden spelen beleggers het graag op safe door in goud te beleggen. Goud is altijd al een populair beleggingsproduct geweest en steeds meer mensen zien ook de voordelen van beleggen in goud omdat vooral de laatste jaren de goudprijs eigenlijk alleen maar stijgt.
 
Hoewel wij Nederlanders graag sparen, is de situatie zoals die nu is erg nadelig voor spaarders. De reden is simpel, stel dat u een bedrag van 25.000 euro op uw spaarrekening heeft staan. Daar moet u belasting over betalen omdat het bedrag boven een bepaalde belastingvrije voet komt. Vervolgens is de huidige inflatie ook nog eens zo hoog en de spaarrente dusdanig laag dat uw geld minder waard wordt in plaats van meer. Het hele idee achter sparen heeft momenteel dus totaal geen zin.
 
Juist vanwege het economische klimaat, de inflatie, de belasting enzovoorts is het voor een spaarder tegenwoordig veel interesanter om zijn gehele spaarvermogen te beleggen in Goud. Dat kunt u doen op de goudmarkt, of u kunt fysiek goud aanschaffen dat u ook nog eens thuis kunt bewaren. Door de stijgende goudprijs heeft u hier later een veel royaler rendement op dan wanneer u uw geld op de spaarrekening laat staan.

Lees meer over Beleggen, Sparen.