Autoverzekering afsluiten

Zeker voor mensen die pas voor de eerste keer een auto hebben zijn alle verschillende autoverzekeringen die er zijn nogal onduidelijk.
Feit is wel dat iedereen die een auto heeft deze ook moet verzekeren. Het is wettelijk niet toegestaan om in een onverzekerde auto rond te rijden.
 
De verschillende soorten autoverzekeringen die er zijn, zijn in drie categorieen te verdelen.
 
Als eerste is er de zogehete WAM verzekering, ookwel WA verzekering genoemd. WAM staat in iedergeval voor Wettelijke Aansprakelijkheid Motorrijtuigen. Dit type autoverzekering dekt alleen de kosten van de schade die u met uw auto aan de auto van een andere medeweggebruiker aanbrengt. De kosten van de schade aan uw eigen voertuig zult u zelf moeten betalen. Hoewel deze verzekeringsvorm in maandlasten een stuk goedkoper is, is het dus wel iets om rekening mee te houden als u een dure auto hebt dat in geval van schade u een grote rekening voor uw eigen schade zou kunnen hebben omdat dit dus niet verzekerd is met een WA verzekering.
 
De Beperkt casco verzekering biedt meer zekerheid bij schade door bijvoorbeeld diefstal, brand of stormschade. Maar ook hier geldt dat u niet zelf de oorzaak mag zijn van de schade doordat u een ongelijk veroorzaakt. Want ook die schade aan uw eigen auto is voor uw eigen rekening.
 
Dan is er de laatste categorie, namelijk Volledig casco of ookwel All risk verzekering genoemd. Hierbij wordt alle schade die u veroorzaakt bij een ander en eventueel zelf oploopt door de verzekeringsmaatschappij vergoed.
De hoogte van de premie wordt bepaald door het aantal jaren dat u schadevrij rond rijdt, uw leeftijd en het aantal kilometers dat u aflegt.

Lees meer over Verzekeringen.