Zakelijk krediet zonder jaarcijfers? Haal het op met Crowdfunding!

Voor bedrijven is het moeilijk vandaag de dag om via banken aan zakelijk krediet te komen. Maar op een Crowdfunding platform is dat anders.
Crowdfunding voor degenen die het begrip nog niet kennen houdt in dat u via een Crowdfunding platform geld op haalt bij particulieren en private investeerders die in ruil voor een winst percentage vele kleine bedragen inleggen die bij elkaar een behoorlijk kapitaal kunnen worden. Meer daar over hier: Crowdfunding! Wat is het? En kun je er mee aan startkapitaal komen?
 
Banken staan vanwege de huidige financiele crisis en het onderlinge wantrouwen gewoon niet te springen om financiële risico’s te dragen als ze die kunnen vermijden door u met uw zakelijk aspiraties gewoon ‘Nee’ te verkopen wanneer u om een zakelijk krediet komt vragen. De lat ligt hoog voor zakelijk bancair krediet, en natuurlijk helemaal als u ook geen jaarcijfers heeft op basis waarvan u dat krediet wilt hebben. Op een Crowdfunding platform komen zoals gezegd vele particulieren en private investeerders samen die het geld dat zij over hebben graag willen investeren tegen een rente die vaak veel interessanter is dan dat van een spaarrekening. Daarnaast investeren ze op een Crowdfunding platform vaak met meer veiligheid dan door te speculeren op de beurs en door het kopen van aandelen. Waarom? Omdat met Crowdfunding de meeste mensen grote bedragen spreiden over vele Crowdfunding projecten tegelijkertijd. Lukt een project niet dan zijn ze maar een klein bedrag kwijt. Ook moet het project eerst het op te halen bedrag weten te bereiken. Hebben veel mensen er fiducie in dan is dat meestal ook een gezond teken dat het project haalbaar en daarom de investering waard is.
 
Voor ondernemers op zoek naar zakelijk krediet zonder dat daar jaarcijfers voor nodig zijn heeft Crowdfunding ook zo zijn voordelen. Allereerst natuurlijk het feit dat er geen jaarcijfers gevraagd worden. Een project wordt beoordeeld op basis van wie de ondernemer is en of het ondernemersplan achter het project goed in elkaar steekt. Kun je bij de bank dus niet aankloppen zonder jaarcijfers, op een Crowdfunding platform wordt er in ieder geval serieus gekeken of jouw project haalbaar en winstgevend kan zijn.
 
Tweede grote voordeel van Crowdfunding is dat jij als ondernemer en initiator van een Crowdfunding project de voorwaarden bepaald op basis waarvan jij het kapitaal wilt ophalen. Op die wijze kun je de mogelijke investeerders je project presenteren en hen aanbieden een rente percentage op de inleg terug te geven dat lager ligt dan de rente die je moet betalen bij een zakelijk krediet van de bank. Rentepercentages lopen per project nogal uiteen op de Crowdfunding platforms en zijn vastgesteld door de ondernemers achter de projecten. Op die wijze kun jij proberen een zakelijk krediet op te halen dat wel haalbaar is om terug te betalen terwijl als je datzelfde krediet bij de bank zou proberen te lenen met de percentages die de bank rekend je daar veel meer moeite voor zou moeten doen. Crowdfunding betekent dus goedkoper zakelijk krediet lenen! Let wel, het rente percentage moet natuurlijk wel interessant genoeg zijn voor investeerders om daar aan mee te willen doen. Maar een rentepercentage van 7 procent is stukken hoger dan de 2 comma nog wat van een spaarrekening en het is lager dan de 10 procent of meer voor een zakelijk krediet. Dus zowel investeerder als Crowdfunding ondernemer hebben er baat bij.
 
Dus, zakelijk krediet zonder jaarcijfers en tegen een lagere leenrente? Probeer het eens met Crowdfunding! Kijk voor links naar Crowdfunding platforms in dit eerder verschenen artikel: Crowdfunding! Wat is het? En kun je er mee aan startkapitaal komen?

Lees meer over Crowdfunding.