Schulden aflossen met crowdfunding

Banken zijn over het algemeen niet erg sympathiek voor het idee dat mensen met schulden een lening gebruiken om hun schulden te herfinancieren tegen betere voorwaarden.
Prive personen daarentegen kijken vaak heel anders naar het verhaal van iemand die een lening nodig heeft.
Op het crowdfunding platform GeldVoorElkaar.nl staan diverse voorbeelden van mensen die hun financiële verplichtingen willen herfinancieren tegen betere voorwaarden en daarmee in staat zijn hun schulden af te lossen en elke maand financieel ruimer in hun vel te zitten.
 
Mensen die in de schulden zitten hebben vaak niet alleen een openstaand bedrag bij een schuldeiser, maar ook een heleboel extra kosten als gevolg van deze openstaande bedragen. Schuldeisers zoals creditcard maatschappijen en maatschappijen die kopen op afbetaling mogelijk maken rekenen vaak verschillende rentetarieven die er qua hoogte niet om liegen. Daarnaast zijn er mensen die in de schulden raken door het afsluiten van te hoge minileningen waarvan de afsluitkosten zich snel opstapelen elke keer dat ze de lening opnieuw afsluiten om de vorige af te betalen. En wie de deurwaarder over de vloer krijgt weet dat het eind dan helemaal zoek is als het om extra kosten gaat. Niet zelden worden de extra kosten van de deurwaarder om de schuld te innen uiteindelijk hoger dan de schuld zelf.
Kortom er valt een hoop te besparen wanneer je in staat bent om alle schulden te combineren tot één totale schuld bij één schuldeiser en dit dan af te betalen tegen een veel voordeliger rentetarief.
 
Crowfunding kan een centrale rol spelen bij het herfinancieren van schulden omdat zoals bovengesteld prive investeerders op een crowdfunding site veel menselijker naar een krediet aanvraag kijken dan banken, financieringsbedrijven of deurwaarders. De logica dat iemand met een nieuwe financiering om de schulden af te betalen goedkoper uit is en daarom financieel gezonder wordt daar wel begrepen. En als iemand met teveel schuldeisers maar wel een vast inkomen kun je daar je voordeel mee doen.
 
Wat een crowdfundingplatform ook nog meer geschikt maakt, behalve de menselijke kijk van investeerders op aanvragen, is dat jij als aanvrager zelf kan aangeven welk rentepercentage je bereid bent te betalen op de financiering die je aanvraagt. Vooropgesteld dat je het voor investeerders natuurlijk wel interessant moet maken om geld in jouw aanvraag te steken en je dus niet met een te laag rentepercentage aan moet komen ben je zo natuurlijk wel goedkoper uit dan wanneer je de diverse hoge rentes en bijkomende kosten van je schuldeisers moet betalen. Die rentes bedragen vaak percentages boven de 10% terwijl er op crowdfundingplatforms ook financieringen worden afgesloten vanaf 5%. Wat dus aanzienlijk scheelt.
 
Acceptatie van je leningaanvraag en rentepercentage zijn dus aanzienlijk milder op een crowdfunding platform. Klik hier voor een link naar diverse succesvol gefinancierde herfinancieringen van financiële verplichtingen op de website van GeldVoorElkaar.nl.

Lees meer over Crowdfunding.