Huisdierenverzekering, verzekering voor kosten dierenarts

We zijn erg gesteld op onze huisdieren, die velen van ons als kinderen behandelen. Toch worden ook onze huisdieren weleens ziek en hebben dan dure zorg nodig.
Helaas is het een trieste realiteit dat sommige baasjes hun huisdier moeten laten inslapen omdat de medische kosten om het beestje weer op de been te helpen gewoon hoger zijn dan ze kunnen betalen. Het verdriet is dan dubbel op. Ten eerste omdat je meemaakt dat je huisdier ziek is, ten tweede omdat je weet dat het kan genezen maar je raakt het dier waaraan je zo gehecht bent kwijt omdat je de kosten niet kunt dragen.
 
Toch is dat niet nodig als je bedenkt dat dieren net als mensen weleens ziek worden, zorg nodig hebben en dus ook eigenlijk gewoon een zorgverzekering nodig hebben zoals wij dat voor onszelf en onze kinderen ook hebben afgesloten. En zorgverzekeringen voor dieren die bestaan gewoon.
 
Een typische zorgverzekering voor huisdieren dekt een hoop kosten waaronder de volgende:
 
Vergoeding dierenarts/dierenspecialist
Geneesmiddelen
Identificatiechip (aanschaf en plaatsen)
Verbandmiddelen
Implantaten
Bloedonderzoek
Röntgenologie (onderzoek)
Echoscopie (onderzoek)
Weefselonderzoek
Microbiologisch onderzoek
 
Met een dekking als deze kunt u uw dier de zorg bieden die het nodig heeft wanneer het onverhoopt ziek word. En veel dieren vooral in de latere dagen van hun leven worden uiteindelijk ziek. Zo krijgen katten vaak last van hun nieren en kunnen honden op leeftijd ook tumoren ontwikkelen. Wanneer onderzoek en behandeling door de dierenarts gewoon word vergoed door uw huisdierenverzekering kost het u niets om uw geliefde huisdier weer boven Jan te krijgen.

Lees meer over Verzekeringen.