Huis kopen? Sluit een werkloosheidsverzekering af

Door de kredietcrisis zijn het onzekere tijden voor veel mensen. Dus bent u van plan een huis te kopen? Sluit dan gelijk een verzekering af om de betaling van uw woonlasten te garanderen ingeval dat u werkloos raakt.
Tegenwoordig is helaas niet iedereen met een vaste baan ervan gegarandeerd dat hij of zij deze baan over een paar maanden nog steeds heeft. Door de kredietcrisis gaan immers meer bedrijven over de kop dan voorheen. Dit betekent dat wanneer het u overkomt dat u zonder werk komt te staan u blijft zitten met woonlasten die u misschien niet meer kan opbrengen. Het is dan vervelend als achterstallige hypotheeklasten zich blijven opstapelen en u met een schuld opzadelen of nog erger, het komt zo ver dat u uw huis moet verkopen.
 
Het is gelukkig mogelijk om wanneer u een huis koopt ook direct een verzekering in het hypotheekbedrag mee te nemen waarmee u elke maand een bijdrage uitgekeerd krijgt voor uw woonlasten in het geval dat u werkloos raakt. Deze bijdrage kan dan net genoeg zijn waardoor u toch in staat bent de betalingen aan de hypotheekverstrekker te verrichten, uit de schulden te blijven en uw huis te behouden.
 
Zoals gezegd kan de werkloosheidsverzekering – ookwel woonlastenverzekering genoemd – mee worden genomen in de hypotheeksom als een koopsompolis. In plaats van maandelijkse premies koopt u de premies zo in een keer af. Het gaat dan – afhankelijk van uw polisvoorwaarden natuurlijk – vaak om een bedrag van rond de 3000 euro dat bij uw hypotheek word opgeteld.
 
Verschillende kredietverstrekkers melden dat zij de laatste maanden een stijging zien van het aantal nieuwe huizenkopers die zo’n woonlastenverzekering direct meenemen in hun hypotheek. En ze verzekeren zich voor een langere periode dan voorheen uit angst dat een nieuwe baan misschien moeilijker te vinden zal zijn.

Lees meer over Geld Lenen, Verzekeringen.