Groene leningen, goedkoop geld lenen voor energiezuinige investeringen in uw huis

Wie zijn woning energiezuinig wilt maken kan een zogenaamde Groene lening afsluiten waardoor u 1,5 procent rente minder betaald en 40 procent belastingvoordeel geniet.
Het is nogal een investering om in een energiezuinig huis te kunnen wonen. Zonnepanelen en zonneboilers en wat niet meer zijn niet bepaald goedkoop. Wanneer u uw huis verbouwt tot een energiezuinige woning ziet u wel direct resultaat doordat uw maandelijkse energierekening lager uitvalt. Maar het is momenteel nog wel zo dat vanwege de hoogte van de investering u nog jaren bezig bent om rendement te halen uit uw investering.
 
In Belgie worden huiseigenaren daarom tegemoet gekomen met regelingen op basis van fiscaal en financieel gebeid die het toch aantrekkelijk maken voor hen om hun huis energiezuinig en dus milieuvriendelijk te maken. Een van die regelingen is de zogehete Groene lening die veel banken aanbieden aan klanten die hun huis energiezuinig willen maken.
 
Voor een Groene lening geldt exact dezelfde voorwaarden als voor een reguliere lening. Ook de Groene lening zult u gewoon moeten terugbetalen met maandelijkse termijnen, maar het verschil zit hem in de hoogte van de rente die u moet betalen. De rente van een Groene lening is aanzienlijk lager dan dat van een reguliere persoonlijke lening.
 
Het rentevoordeel dat een huiseigenaar heeft wanneer hij met een Groene lening een verbouwing uitvoert krijgt hij terug van de Belgische overheid. Dit rentevoordeel is een aanzienlijke 1,5 procent! De hoogte van de Groene lening is maximaal 15.000 euro.
 
Daarnaast heeft de regeling nog een zeer groot financieel voordeel. Op het gedeelte van de Groene lening dat u zelf betaald mag u een energieaftrek toepassen wat een belastingverlaging van 40 procent inhoudt!

Lees meer over Geld Lenen.