WOZ krediet aanvragen en met lage rente lenen

U heeft een eigen huis met overwaarde? Dan kunt u gebruik maken van een WOZ krediet en met lage rente geld lenen en het krediet als een doorlopend krediet aflossen.
Een WOZ krediet biedt een groot voordeel boven andere kredietvormen zoals een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Het voordeel zit hem daarin dat een WOZ krediet tot de hypotheek op uw huis behoort. En omdat een WOZ krediet wordt afgesloten met uw onroerend goed als onderpand zijn banken bereid om u een lening met lage rente te geven.
 
Het WOZ krediet is een vorm van het doorlopend krediet. Dit betekent dat u een WOZ krediet kunt aanvragen en deze achter de hand kunt houden totdat u beslist dat u geld nodig heeft. U hoeft dan niet het hele bedrag in een keer op te nemen, maar u kunt opnemen wat u wilt, u kunt het overal aan besteden waaraan u maar wilt. En u betaald alleen rente over wat u heeft opgenomen en u lost ook alleen dat deel af dat u heeft opgenomen.
 
Om een WOZ krediet af te kunnen sluiten heeft u natuurlijk wel een aantal zaken nodig. In eerste plaats een onroerend goed zoals een eigen huis. In tweede plaats overwaarde op uw onroerend goed. Het is namelijk die overwaarde die u als krediet beschikbaar wordt gesteld met een WOZ krediet.
 
De voordelen van een WOZ krediet op een rij, het heeft dus de flexibiliteit van een doorlopend krediet. Lage rente vanwege uw onroerend goed als onderpand. Besteed u het krediet aan het verbouwen van uw onroerend goed dan is de rente van het WOZ krediet aftrekbaar. En in tegenstelling tot een tweede hypotheek hoeft u niet langs de notaris en betaald u ook geen afsluitkosten.

Lees meer over Geld Lenen.