Ontslagvergoeding berekenen, bereken uw gouden handdruk

Wordt u met ontslag bedreigd? Uw ontslagvergoeding is misschien wel een geluk bij een ongeluk. Met onderstaande berekening kunt u berekenen op welke ontslagvergoeding u recht heeft.
Afhankelijk van waarom u ontslagen wordt heeft u recht op een ontslagvergoeding. In Nederland is het immers zo dat uw vaste baan beschermd is door wetgeving en dat uw baan daarom niet zomaar en niet zonder tussenkomst van een kantonrechter beëindigd kunt worden. Wanneer u ook nog eens lid bent van een bond en zij u dus van rechtsbijstand kunnen voorzien zit u er eigenlijk best warmpjes bij en kon u weleens een aardige gouden handdruk meekrijgen als uw baas echt van u af wil.
 
Waarom wordt u ontslagen? Er zijn namelijk ook redenen waarom u geen recht heeft op een ontslagvergoeding. Zit u nog in uw proeftijd bijvoorbeeld dan kan uw baas besluiten om naar eigen goeddunken uw contract te beeindigen. Heeft u een aflopend contract en is het einde van de tijd bereikt? Ook dan kan uw baas besluiten dat hij u verder niet nodig heeft en uw contract niet verlengen. In beide gevallen heeft u zowiezo geen recht op een ontslagvergoeding.
Ook wanneer u ontslagen wordt op staande voet, omdat u het er zelf naar gemaakt heeft op de een of andere wijze heeft u geen recht op een vergoeding. En gaat uw baas failliet? Van een kale kip valt niets te plukken en ook dan is een ontslagvergoeding niet aan de orde.
 
Er is een formule waarmee over het algemeen de ontslagvergoeding wordt berekent. De meeste kantonrechters maken van deze formule gebruik, hoewel ze wel het recht hebben daarvan af te wijken en in principe een hogere of lagere vergoeding zouden mogen toekennen. Maar de formule wordt dagelijks door het kantongerecht gehanteerd en is daarom ook bekend komen te staan als de kantonrechtersformule.
 
De kantonrechtersformule is zodanig opgebouwd dat het met een aantal zaken rekening houdt. Het aantal dienstjaren wordt meegewogen, wat u maandelijks aan salaris betaald kreeg wordt meegerekend en een correctiefactor waarmee de kantonrechter de schuldvraag in het ontslag zwaar kan laten doorwegen.
 
De kantonrechtersformule is als volgt, namelijk: A x B x C waarbij A staat voor het aantal dienstjaren, B voor uw maandelijkse inkomen en C de correctiefactor.
 
Het vaststellen wat er moet worden ingevuld in deze berekening als uw dienstjaren word echter apart berekend en dat heeft te maken met uw leeftijd tijdens de jaren dat u in dienst was. Dienstjaren tot een leeftijd van 35 jaar tellen voor halve dienstjaren en dienstjaren tussen de leeftijden van 35 en 45 jaar tellen voor 1 dienstjaar. Tussen 45 en 55 jaar tellen voor anderhalve dienstjaren en tot een leeftijd van 55 jaar en ouder tellen ze dubbel.
 
Even een concreet voorbeeld van een berekening van het aantal dienstjaren:
 
Jaap is 57 jaar en werkt al 30 jaar voor een slagersbedrijf. Met de kantonrechtersformule moet het aantal dienstjaren van Jaap als volgt worden berekend:
 
A = (2 x 2) + (10 x 1½) + (10 x 1) + (8 x ½) = 33. Dus hoewel Jaap al 30 jaar bij dezelfde baas werkt, wordt bij de berekening van zijn dienstjaren van 33 dienstjaren uitgegaan. Zou Jaap 35 jaar oud zijn en heeft hij maar 10 jaar bij deze baas gewerkt, dan zou het aantal dienstjaren uitkomen op 10 x ½ = 5 dienstjaren.
 
Factoren die worden meegewogen bij het vaststellen van het maandelijkse inkomen dat u geniet zijn onder andere: Het brutoloon, vaste toeslagen, vakantieuitkering, een toeslag voor overwerk en onregelmatigheid en een 13de maand als u die standaard altijd kreeg.
 
Dan de correctiefactor. Die is namelijk hoger naarmate uw baas meer te verwijten valt dat u ontslagen bent en lager naarmate u het zelf over u afgeroepen heeft. Over het algemeen ligt de correctiefactor ergens tussen de 0 en de 2, heeft uw baas het heel erg bont gemaakt om u weg te krijgen dan ligt het rond de 4 a 5 met uitschieters tot 10!
 
U heeft nu de berekening waarmee u uw eigen ontslagvergoeding of goudenhanddruk berekenen kunt. Wilt u het nog makkelijker zodat u het niet allemaal zelf uit uw hoofd hoeft te berekenen dan kunt u doorsurfen naar een van de vele websites over ontslagvergoedingen die een ontslagvergoeding calculator op de site hebben. Makkelijk cijfers invullen, knop drukken en uw ontslagvergoeding rolt er als resultaat uit. Sterkte!

Lees meer over Arbeidsmarkt.