Schulden saneren met een nieuwe lening

U wilt een nieuwe financiele start maken? Dan moet u uw schulden aflossen met een nieuwe lening en bespaar op rente en kosten!
Ons financiële leven kan soms een rommeltje worden door alle mogelijkheden die er ons geboden worden. Een creditcard hier, even rood staan daar, een kort lopende lening en een doorlopend krediet. Voor je het weet betaal je je scheel aan maandelijkse aflossingen. Als dit voor u herkenbaar is dan is het goed om het volgende even tot u te laten doordringen.
 
Het is veel goedkoper als u maar 1 schuld heeft voor een bepaald bedrag dan wanneer u heel veel schulden heeft voor samen hetzelfde bedrag. Dat komt omdat u meer kwijt bent aan rente wanneer u meerdere financieerders elk afzonderlijk rente moet betalen dan wanneer u maar aan één financierder rente hoeft te betalen. En behalve de vele rentes die u moet betalen aan al die financieerders zoals de creditcard maatschappij of de bank van uw betaalrekening moet u ook nog jaarlijks best veel kosten betalen.
 
Een creditcardmaatschappij kan soms wel tientallen en in extreme gevallen soms wel honderden euro’s per jaar rekenen aan kosten, gewoon omdat u die kaart heeft. Een bank rekent ook kosten voor dat kwartaalkrediet van u. En de meeste financierders brengen ook kosten in rekening omdat u een krediet heeft. Al deze rentes en kosten vormen een enorm bedrag per jaar dat u onnodig betaald als u financieel schoon schip maakt.
 
U kunt uw schulden saneren door eens om de tafel te gaan zitten met een financierder die er in specialiseert om schulden te saneren. Hij kan voor u berekenen hoeveel u moet lenen om al uw schulden af te lossen en u dan ook direct laten zien hoeveel u per jaar bespaart aan rente en kosten door al uw leningen en kredieten te saneren. Waarschijnlijk bespaart u zich honderden euro’s per jaar om eens met deze financieerder om de tafel te gaan zitten! Dat geld kunt u vast beter besteden?
 
Wanneer u eigenaar bent van een eigen huis is het nog makkelijker om uw schulden te saneren. U kunt wanneer u voor de eerste keer een huis koopt bijvoorbeeld uw bestaande schulden meenemen in de hypotheek. Dan maakt u direct een goede start. Of als u al een huis heeft kunt u eventueel een tweede hypotheek afsluiten om schulden te saneren. Het mooiste is misschien nog als u overwaarde heeft op uw huis dan kunt u dat bijvoorbeeld met een WOZ krediet verzilveren en dat geld gebruiken om uw overige schulden af te lossen.
 
De reden dat een hypotheek bij uitstek geschikt is om schulden mee af te lossen heeft er mee te maken dat u vanwege het langlopende karakter van de hypotheek in feite met lage rente geld lenen kunt. En van de aflossingen merkt u weinig omdat het geld dat u wilt lenen om schulden te saneren uitgesmeerd is over de looptijd van de hypotheek en u dit betaald met de maandelijkse termijnen.
 
Ga dus eens praten met een financierder die er in specialiseert om schulden te saneren. En als u een eigen huis hebt maak dan eens een afspraak met een hypotheek adviseur die erin specialiseert om met een hypotheek schulden af te lossen.

Lees meer over Geld Lenen.