Geld lenen met goud en zilver als onderpand

Wanneer je direct veel contant geld in handen wilt krijgen dan gaat dat het snelst wanneer je gouden en zilveren sieraden hebt die je kunt verpanden bij een juwelier of pandhuis.
We zijn soms rijker dan je denkt. Dat zou je niet altijd denken wanneer je naar je rekeningen kijkt en je je op het hoofd krabt met de vraag hoe je dat allemaal gaat betalen. Maar veel van ons bezitten zonder het zich te realiseren toch een heleboel geld. Zij het in de vorm van gouden en zilveren sieraden.
 
Het zal niet direct in je hoofd opkomen om deze sieraden waar je aan gewend bent als onderpand van een lening bij een juwelier achter te laten. Maar als het water je echt aan de lippen staat dan kan dit wel een goede oplossing zijn.
 
Goud en zilver belenen werkt heel simpel. Je gaat met je sieraden naar een juwelier of pandhuis. Tegenwoordig doen de meeste buitenlandse juweliers bijna allemaal aan het verstrekken van leningen met onderpand. Vaak staat het zelfs met grote letters op de geven aangegeven hoeveel ze geven voor zilver en goud.
 
Je neemt je identiteitsbewijs mee en op basis van de waarde van het sieraad is de juwelier of pandhuis exploitant bereidt je een geldbedrag te lenen. Omdat het gaat om zilver en goud is dat geldbedrag al gauw een paar honderd euro. Al naar gelang de waarde van de sieraden waar je mee aan komt natuurlijk.
 
Je krijgt na aanvaarden van de lening een bon mee waarmee je na verloop van tijd je sieraden weer kunt terughalen tegen betaling van het leenbedrag plus rente natuurlijk.
 
In ieder geval is het zo dat je na een paar minuten weer buiten staat met een flink bedrag aan contant geld.

Lees meer over Geld Lenen.