Het mes in toeslagen een ramp voor lage inkomens

De bezuinigingen van een nieuwe regering zouden rampzalig kunnen uitpakken voor gezinnen met lage inkomens.
Het is nog niet duidelijk op welke manier een nieuwe regering wil bezuinigen, maar wanneer het mes wordt gezet in de toeslagen betekent dit voor veel mensen met een laag inkomen dat zij niet meer zullen kunnen rondkomen.
 
Alleenstaanden die moeten rondkomen van een minimumloon, daarbij een normaal huishouden moeten runnen met een of meer kinderen kunnen op moment onmogelijk zonder de toeslagen zoals zorgtoeslag, alleenstaande ouderkorting en kinderkorting. De genoemde toeslagen bedragen bij elkaar al gauw 500 euro en bovenop het minimumloon is dat vaak maar net genoeg of zelfs net te weinig om van rond te komen. Extra onverwachte uitgaven doen op moment veel alleenstaande ouders in de rode cijfers belanden. Vaak moeten zij hun kinderen hele gewone dingen ontzeggen om het hoofd boven water te houden.
 
Nu duidelijk wordt dat elk nieuw kabinet ongeacht de samenstelling stevig gaat moeten bezuinigen is de angst onder deze gezinnen groot dat die kleine marge waarmee zij elke maand het hoofd boven water houden nu ook gaat verdwijnen. Het wachten is nu op duidelijkheid vanuit de politiek.

Lees meer over Arbeidsmarkt.