FINBOX, Wilt u weten wat dat is?

De laatste tijd hoort u veel op radio en tv over FINBOX. Als u nog niet weet wat dat is dan leg ik dat hier voor u uit. Maar laat ik u nu alvast vertellen dat het heel erg handig is!
We ontvangen allemaal stapels post thuis. Daartussen zitten een heleboel belangrijke dingen die we niet over het hoofd mogen zien zoals bijvoorbeeld facturen. Dat over het hoofd zien gebeurt al gauw wanneer we in deze moderne tijd met mobieltjes, snelle internetverbindingen en online bankieren die stapels fysieke post maar lastig vinden en het daarom maar op een hoopje op de schoorsteenmantel bewaren. Want tja, welke zelfrespecterende moderne internetbankierdert gaat tegenwoordig nog eens per week aan tafel zitten met rekenmachine en ordners om de post te ordenen, beantwoorden en de facturen te betalen. Geloof het of niet, een heleboel mensen zouden die stapel papieren het liefst zo de prullenbak in zwiepen, maar vergeten op de schoorsteenmantel is voor velen een goede tweede optie.
 
Dan is er nu FINBOX, oftewel de woordspeling met Financieel en Inbox. Inboxen zijn we gewend van de email en ook het woord Financieel begrijpen we wel. De kern van Finbox is dus dat je in plaats van die stapel papier die elke dag door je deur geschoven wordt, je alle financiele post, zoals facturen, salarisstroken, acceptgiros en wat niet meer in je FINBOX krijgt. Scheelt een heleboel papier, je schoorsteenmantel blijft leeg en ook vergeten is er niet meer bij. Want uw FINBOX bevind zich in uw internet bankieren omgeving, met andere woorden precies daar waar u uw rekeningen betaald. Daar vormt FINBOX ook uw financiele archief. Dus niet alleen vind u daar uw rekeningen terug en kunt u ze direct betalen, maar al uw financiele post wordt ook 7 jaar lang bewaard.
 
 
Wie stuurt financiele post naar uw FINBOX? Er zijn momenteel al een heleboel bedrijven, de grootste banken en diverse overheidsinstanties aangesloten bij FINBOX. Dus via de Rabobank, ING of ABN Amro kunt u rekeningen betalen en archieveren van de gemeente, diverse energiemaatschappijen, kabelmaatschappijen, zorgverzekeraars en nog een heleboel andere bedrijven en instanties waarvan de post dagelijks op uw schoorsteenmantel terechtkomt. Vanuit uw FINBOX in uw internet bankieren omgeving kunt u deze bedrijven en instanties toevoegen aan uw financiele inbox, waarna u hun post daar krijgt.
 
Het mooie van FINBOX is dus gebruiksgemak in de vorm van een automatisch financieel archief, die u tevens kunt downloaden en offline kunt bewaren op een usb stick of de harde schijf van uw computer als u dat wilt. En overzichtelijkheid van uw rekeningen, omdat ze zich allemaal bevinden in de omgeving van uw internet bankieren.
 
Dus mensen die iets op hebben met moderniteiten zoals internetbankieren, mobielbankieren, electronische huishoudboekjes en alles graag in de cloud doen, meldt u via uw bank aan voor FINBOX om nog net even iets moderner en nog iets efficienter te worden dan u al bent.

Lees meer over Bedrijfsleven.